Aktualności

Sery Lutomierskie w czwartki we Wrocławiu przy CH Arena

sery
Drodzy klienci i miłośnicy naszych serów!Od kilku tygodni co tydzień w godzinach od 14.00 do 18.00 jesteśmy z naszymi świeżymi serami lutomierskimi prosto z Gór Sowich w drewnianym domku nr 2 przy Centrum Handlowym Arena. Zachęcamy do składania zamówień wysyłając e-mail z ilością i rodzajem serów na adres serylutomierskie (at) gmail.com. Sery odebrać można wtedy w czwartek przy CH Arena. Obecnie oferujemy naszym klientom:
  • Sery typu ricotta (zawartość tłuszczu ok. 20%)
  • Sery podpuszczkowe z dodatkami (czarnuszka, pokrzywa, kozieradka, żurawina, dynia, czosnek i inne)
  • Sery podpuszczkowe naturalne
  • Wiejskie masło
  CZWARTEK - WROCŁAW CENTRUM HANDLOWE ARENA UL. KOMANDORSKA 66 DREWNIANY DOMEK NR 2 NA ZEWNĄTRZ CENTRUM 14.00-18.00   Możecie ten zamówić nasze sery poprzez platformę LOKALNY ROLNIK, zapisując się do wybranej grupy zakupowej i odbierając je w wybranym przez Państwa punkcie.

O serowarni

Moja serowarnia pozyskuje mleko krowie najwyższej jakości od sprawdzonych, lokalnych producentów - rolników z wieloletnim doświadczeniem. Wytwarzamy sery w skład których wchodzą wyłącznie naturalne produkty: niepasteryzowane i pasteryzowane mleko krowie, podpuszczka mikrobiologiczna, sól niejodowana, zioła. Specjalizujemy się w produkcji dwóch typów sera: sera podpuszczkowego młodego, niedojrzewającego oraz rzadko produkowanego w Polsce sera typu Ricotta. Sery podpuszczkowe to sery miękkie, łatwe w krojeniu, słone, „mokre”, o nie ostrym zapachu, z posmakiem dodanego zioła (np. czarnuszki, kozieradki, czosnku, bazylii, orzecha, pokrzywy…). Coraz częściej można spotkać tego typu sery jednakże nasze są wyjątkowe, ale tajemnicy ich wyjątkowości nie zdradzimy ;) Ser ten idealny jest do sałatek, kanapek, przekąsek ciepłych oraz zimnych, można go grillować. Są doskonałym uzupełnieniem różnych zapiekanek, zup, omletów i sufletów. Wyróżniamy się produkcją sera typu ricotta, który pozyskiwany jest z serwatki. Serek o konsystencji gładkiej, do smarowania, jest bardzo delikatny, puszysty, lekko słodki, o zawartości ok 20% tłuszczu. Ricotta to serek świetny do deserów, serników, farszów naleśnikowych, sałatek i do smarowania chleba zamiast masła. Ricottę można podawać zarówno z miodem albo na ostro z ziołami.